Ultimele subiecte | » Azi sa stins o stea Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina » Steaua e favorită cu RapidJoi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin » Stiinta si sanatate!Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin » Sport!Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin » PAPA BENEDICTLun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin » Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin » REVISTA PRESEIMier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin » SPORTVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin » SPORTVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin » Administraţia Naţională de Meteorologie.Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George » Despre dezamagireMar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia » Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofoliiMar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin » Sfântul Ierarh NicolaeMier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin » De Ziua Naţională...Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin » Steaua-DinamoDum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin » AbracadabraJoi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin » Intre inder si drac!Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin » CostelJoi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin » Leonard CohenJoi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin » Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin |
Subiectele cele mai active | |
Flux | |
| | Meniu de post | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:55 am | |
| Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri de faina, un varf de cutit de bicarbonat, o legatura de patrunjel, o legatura tarhon, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat din ajun. Se fierbe in trei ape, apoi se adauga bicarbonatul, se scurge, se clateste cu apa calda, si se pune in alta apa calda sa fiarba mai departe. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se presara faina si se amesteca bine. Rantasul se stinge cu apa, se mai lasa la fiert, apoi se toarna peste fasole impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Cand fasolea este fiarta, se potriveste de sare, se adauga tarhonul si verdeata tocate marunt. Se acreste cu otet. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:56 am | |
| Ingrediente: 1/2 kg de urzici, o ceapa, o lingura de orez, 2-3 linguri de zarzavat de ciorba, o lingura de ulei, o legatura de leustean, zeama de lamaie, sare.
Mod de preparare: Urzicile se curata, se spala, se taie marunt si se pun la fiert in 2 l de apa cu sare, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul. Cand sunt fierte urzicile se adauga zarzavatul de ciorba, uleiul si se mai lasa sa dea intr-un clocot. La sfarsit se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si se potriveste cu sare. se poate adauga usturoi verde tocat marunt si o lingurita de hrean. Se poate acri cu bors. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:57 am | |
| Ingrediente: 1 kg de spanac, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, sare.
Mod de preparare: Morcovul, patrunjelul si ceapa se curata, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se strecoara. Spanacul se spala in mai multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in supa strecurata, impreuna cu cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert 15-20 de minute, apoi se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul si se potriveste de sare. Se poate acri cu zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:57 am | |
| Ingrediente: 500 g linte, 1 ceapa mare, 2-3 catei de usturoi, cimbru, 50 g margarina, crutoane, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierbe 500 g linte in apa, cu o ceapa, o crenguta de cimbru, cativa catei de usturoi si sare. Se scoate apoi zarzavatul, se trece lintea prin sita. Piureul obtinut se pune in zeama in care a fiert. Se pune din nou pe foc impreuna cu margarina. Apoi se serveste cu crutoane. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:58 am | |
| Supa-crema de porumb
Ingrediente: 1 conserva de boabe de porumb, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, ulei, zeama de lamaie, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa, morcovul, telina se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga 1/2 l apa si porumbul. Se fierb 20 de minute, apoi se pasea za compozi tia. Se pune din nou la fiert, se adauga 2 linguri de boabe de porumb, sare, piper si zea ma de la maie. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt. Se serveste calda. Se poate adauga ardei iute tocat marunt. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:59 am | |
| Urzici cu mamaliga
Ingrediente: urzici, o ceapa, usturoi, leustean, ulei, malai, o lingura de faina grau.
Mod de preparare:
Se pun urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua. Cand sunt fierte, se scot urzicile din apa, se arunca ceapa si se pastreaza apa in care au fiert.
Se pun intr-un castron urzicile si li se adauga 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau. Se toaca bine cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile, pana se fac pasta.
intre timp se taie marunt un catel de usturoi, leustean si se pregateste apa in care au fiert urzicile. Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert.
Intr-o craticioara se incalzeste putin ulei si se adauga compozitia subtiata de urzici. Se mai fierbe putin.
Se adauga usturoiul si leusteanul inainte cu 5 minute de a fi gata. Intre timp se face si o mamaliguta. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:00 am | |
| Musaca de paste cu ciuperci - post
Ingrediente: 500 g paste, 2 cutii de ciuperci (500 g ciuperci), 1 cutie de mazare, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ceasca de ulei, 100 g margarina, 2 linguri de faina, 100 g masline, 5 rosii, margarina, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper.
Mod de preparare:
Ceapa si morcovul se curata, se dau pe razatoare si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile taiate marunt. Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga rosiile taiate felii, sarea, piperul, cimbrul si se fierb foarte bine. La final se pot adauga 2 catei de usturoi taiati felii.
In margarina topita se rumeneste faina si se stinge cu apa, amestecandu-se mereu. La final se adauga patrunjelul tocat marunt si se potriveste de sare.
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare. Se poate adauga o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Se strecoara si se clatesc cu apa rece. Mazarea se spala cu apa calduta. Se tapeteaza cu ulei o forma si se pun alternativ un strat de sos, un strat de paste, un strat de ciuperci, un strat de mazare. Se repeta operatia de cateva ori, avand grija ca ultimul strat sa fie de sos de faina. Deasupra se pun maslinele taiate felii si verdeata tocata marunt. Se da la cuptor 30 de minute. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:01 am | |
| Mancare de ciuperci
Ingrediente: 3 cepe, 2 rosii decojite, o conserva de ciuperci sau ciuperci proaspete, verdeata.
Mod de preparare:
Se caleste ceapa pana devine putin sticloasa apoi se adauga ciupercile spalate si tocate marunt, se calesc si ele putin mestecandu-se pentru a nu se lipi de fundul vasului, apoi se adauga rosiile tocate.
Se mai mesteca putin apoi se pune apa putin cate putin nu multa dintr-o data,se adauga o frunza de dafin, piper, delikat.
Dupa ce ciupercile s-au fiert se pune patrunjel (marar) si se stinge focul. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:02 am | |
| Sarmale in foi de vita
Ingrediente: 30 de frunze de vita, 1 cana de orez, 3 cepe, 2 ardei, 1 cana bulion, 1 morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper.
Mod de preparare:Orezul se spala, se pune la fiert cu ceapa, ardeii tocati marunt si cu morcovul ras. Cand orezul s-a umflat, se ia de pe foc, se adauga verdeata to cata marunt, o lingura de bulion, sare si piper, dupa gust. Foile de vita se oparesc si se umplu cu orez. Intr-o cratita unsa cu ulei se pun sarmalele, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se adauga o cana de bors, bulionul si mararul tocat marunt. Se mai fierb 10 minute. In umplutura se pot adauga 200 g ciuperci taiate marunt Pofta buna! | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:02 am | |
| Mancare de pastai de bob
Ingrediente: 1/2 kg pastai de bob, 1 morcov, 1 ceapa, 5 rosii, ulei, 1 legatura de marar, sare, piper.
Mod de preparare: Pastaile de bob se curata, se fierb in apa cu sare. Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga mor covul ras, rosiile curatate de pielita si tocate ma runt si se lasa la fiert 5-10 minute. Sosul se adauga peste bob cand acesta este fiert. Se mai lasa la fiert 5 minute. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara cu mararul tocat marunt. Pofta buna! | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:04 am | |
| Ciulama de ciuperci
Ingrediente: 1 ceapa, 500 gr ciuperci, 2 linguri de faina, ulei, apa, patrunjel verde.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie julien, se pune la calit cu putin ulei. Cand este putin moale se adauga ciupercile taiate felii si se calesc cu ceapa, se pune un capac si se lasa 10 min.
Daca s-au fiert se condimeteaza dupa gust si se pune patunjelul taiat marunt. Faina se amesteca cu apa pana iese un amestec de consistenta smantanii, se toarna peste ciupeci si se lasa la fiert 5 min.
Se poate subtia cu apa in caz ca se ingroasa prea tare. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:04 am | |
| Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata
Ingrediente: 8 buc. ardei grasi, 1 cutie de ciuperci, 4-5 buc. rosii, 500 gr. orez, 2 cepe, 4 linguri de ulei, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, sare, piper.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
La sfarsit, se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa la racit, se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Ardeii se spala, li se taie cate un capacel in partea dinspre coada, se curata de seminte, se spala si se lasa la scurs.
Se umplu ardeii cu orez si ciuperci, se ung cu ulei si se aseaza in tava. Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minujte. Inainte cu 10 minute de a fi scosi de la cuptor, se poate prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei. Se pot prepara ardeii si fara ciuperci. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:06 am | |
| Mancare ungureasca de morcovi
Ingrediente: 600 g cartofi, 400 g morcovi, 1 ceapa, 1 usturoi, 1 lingurita paprica, sare, piper, ulei masline.
Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se adauga paprica si se amesteca 1 minut. Se adauga cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele, se acopera cu apa si se lasa la foc domol, 30-45 minute, se verifica legumele daca au fiert. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:06 am | |
| Sarmalute cu soia si nuca de post
Ingrediente: Frunze de vie si de varza, 200 gr orez, 100 gr soia macinata, 150 gr nuca macinata, 4 cepe mari, un morcov, piper, sare si condimente de legume, pasta de tomate, o lingura de zahar, patrunjel si marar frunze.
Mod de preparare: Se undeste ceapa tocata marunt, morcovul apoi orezul si putina apa si se lasa sa fiarba putin. Se ia de pe foc si se amesteca toate celelalte ingrediente sare si piper dupa gustul fiecaruia. Se fac sarmalutele se pun intr-o oala de preferat de lut (da o savoare deosebita la toate mancarurile facute in acea oala) se acopera cu apa si se dau la cuptor. Daca varza este proaspata se adauga o cana de bors sau o jumatate de lamaie stoarsa si putina sare. Iese nemaipomenit. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:07 am | |
| Conopida cu ciuperci
Ingrediente: o conopida, 200 gr ciuperci, 100 gr margarina, o lingura faina, o legatura de patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Conopida rupta buchetele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc 10-15 minute in margarina, dupa care se presara faina si se sting cu o cana de apa (se poate folosi si apa in care a fiert conopida). Dupa ce au dat in clocot, se adauga conopida fiarta, se potriveste de sare se mai fierb inca 10 minute. La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt si se potriveste la piper. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:18 am | |
| Vinete umplute cu legume
Ingreduiente: 6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 radacini pastirnac, sare, 2 radacini patrunjel, 2 capatini usturoi, o legatura verdeata, o telina, un pahar ulei, un kg rosii.
Mod de preparare: Vinetele se curata de coaja, se taie in jumatate pe lungime, se scoate miezul, se oparesc in apa clocotita cu sare si se lasa deoparte. Se curata restul de legume, radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca, usturoiul se piseaza, iar miezul de vinete se toaca. Toate se pun sa se inabuse in 1/2 pahar de ulei si putina apa. Amestecul se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga verdeata tocata si cu el se umplu jumatatile de vinete. Acestea se aseaza intr-o tava, se pun peste si printre ele felii de rosii, se toarna uleiul ramas si se da la cuptor. Sunt gata cand scade bine sosul. Se servesc reci. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:19 am | |
| Salata de dovleac cu castraveti murati
Ingrediente: 400 g dovleac, 2 castraveti murati, 1 ceapa, 3-4 rosii, 1 legatura de patrunjel verde, ulei, otet, sare.
Mod de preparare:
Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete. Castravetii murati se taie cubulete si se amesteca cu dovleacul si cu ceapa data pe razatoarea mare. Se adauga uleiul, otetul, patrunjelul, se potriveste de sare si se orneaza cu rosiile taiate rondele sau feliute. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:19 am | |
| Salata de cartofi cu conopida si sos de usturoi
Ingrediente: 500 g cartofi, 1 conopida potrivita, sare. Pentru sos de usturoi: 6 catei de usturoi, 3 lingurite cu mustar, 1 lamaie, ulei de masline, rozmarin.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dupa care se coc la cuptor. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie cubulete. Se spala conopida, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.
Se scurge si se amesteca usor cu cartofii. Intr-un castron, se freaca bine mustarul cu usturoiul, putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Se presara deasupra rozmarin tocat si se toarna sosul peste salata. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:21 am | |
| Salata marocana de ardei
Ingrediente: 6 ardei (2 verzi, 2 rosii, 2 galbeni), 3 catei usturoi, 1/2 lamaie, 3 linguri otet, 3 linguri ulei, 1 legatura coriandru, 1 legatura patrunjel, sare, paprica, chimen pudra.
Mod de preparare:
Ardeii se coc (ca salata de ardei), se tin cateva minute intr-o punga de plastic, pentru a se decoji mai usor, se spala si se scot samburii. Ardeii si verdeata, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza lejer. Se adauga uleiul intr-o tigaie, se adauga sosul de ardeii, paprica, chimenul, usturoiul. Se lasa la foc domol, pentru 10 minute. La sfarsit se adauga oteul si zeama de lamaie. Se poate servi rece sau cald. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 1:21 am | |
| Salata de fasole boabe
Ingrediente: 500 g fasole boabe, 2 cepe, 2 legaturi de verdeata (marar, patrunjel), ulei, otet, sare.
Mod de preparare: Fasolea se spala si apoi se fierbe in apa clocotita cu sare. Cand este fiarta se scurge. Se adauga ceapa tocata solzisori si verdeata tocata marunt. Se potriveste de otet, ulei, sare. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Mar Feb 28, 2012 6:48 am | |
| Frigărui vegetale
Ingrediente necesare: 6 cartofi, 8 ciuperci, 1 ardei gras, o vânătă, un ardei iute, 2 cepe, 2 roşii, rozmarin, oregano, busuioc, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: spală cartofii şi pune-i la fiert. Decojeşte-i, taie-i cubuleţe şi rumeneşte-i în puţin ulei. Condimentează-i cu rozmarin şi puţin ardei uite tocat mărunt. Păstrează-i la cald până pregăteşti frigăruile. Separat, taie restul legumelor în bucăţi potrivit de mari. Stropeşte-i cu ulei de măsline, după care presară rozmarin, oregano şi celălalte condimente după gust. Lasă-le câteva minute pentru a se pătrunde aromele. Înfige legumele, alternativ, pe beţele de frigăruie şi rumeneşte-le într-o tigaie teflonată neunsă. Serveşte frigăruile alături de cartofi picanţi. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Mar Feb 28, 2012 6:49 am | |
| Supă cu tăiţei din clătite
Ingrediente necesare: o ţelină potrivită, o rădăcină pătrunjel, 3 morcovi, 3 cepe, verdeaţă, sare. Pentru tăiţei: 100 grame făină, 100 ml apă minerală, 50 ml ulei, puţină sare.
Mod de preparare: cccăţă toate legumele şi pune-le la fiert în apă cu sare, întregi. Prepară clătitele: amestecă toate ingredientele până obţii un aluat subţire ca o smântână, pui din el în tigaia unsă cu ulei şi coci. Când s-au fiert legumele, strecoară şi adaugă două linguri cu ulei. Dă-le apoi într-un clocot. Pune în fiecare bol câte 2-3 clătite rulate şi tăiate subţire, toarnă supă şi presară verdeaţă tocată mărunt. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Mar Feb 28, 2012 6:50 am | |
| Cremă de mălai
Ingrediente necesare: 300 grame mălai, 1,5 l apă, 3 morcovi, 2 cepe, 300 grame hribi, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: pune la fiert apa cu puţină sare. Separat, se pune să fiarbă morcovii. Toacă ceapa mărunt şi pune-o la înăbuşit în ulei. Când e sticloasă, adaugă hribii tăiaţi mai mari, un praf de sare şi piper după gust. Lasă coperit, pe foc mic, până se fac ciupercile. Când clocoteşte apa, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul. Lasă să fiarbă puţin, timp în care tai morcovii fierţi rondele. Amestecă mămăliga, adaugă morcovii şi amestecul de ciuperci şi lasă un minut. Serveşte fierbinte, direct din vasul în care ai pregătit-o. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Mar Feb 28, 2012 6:50 am | |
| Chec cu migdale
Ingrediente necesare: 1 1/2 căni cu făină, ½ cană cu zahăr, ½ cană cu miere, ½ cană apă, ½ pachet margarină, ½ pliculeţ praf de copt, ½ linguriţă cu bicarbonat, puţină nucşoară, 100 grame fulgi migdale, esenţă de migdale.
Mod de preparare: pune pe foc mierea cu apa şi margarina şi lasă până obţii o compoziţie lichidă. Separat, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul, esenţa de migdale şi nucşoara. Încorporează totul în compoziţia de miere. Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, unge-o cu margarină şi toarnă compoziţia de chec. Coace-l o jumătate de oră, la foc potrivit. Cât este fierbinte, ungel-l cu miere şi presară fulgi de migdale. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Mar Feb 28, 2012 6:52 am | |
| Chiftele cu spanac si naut
Ingrediente: 400 de grame naut; 100 grame de spanac; o ceapa; un catel de usturoi; 1 linguriţa de praf de coriandru; o lingurita de chimion macinat; un varf de cutit de chilli; 3 linguri de faina integral; ulei extravirgin de masline; 1 legatura de patrunjel; sare, piper
Mod de preparare: Spalam nautul si spanacul, apoi curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt, impreuna cu patrunjelul si menta, pe care le-am spalat in prealabil. Adaugam praful de coriandru, chili, lingurita de chimion, sare, piper, patrunjelul tocat si faina. Ingredientele se amesteca cu un blender pana obtinem o pasta. Formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins, pe fiecare parte.
Pentru a gusta cat de sarat / piperat este amestecul se poate alege intre doua variante: Se gusta compozitia cruda sau se face o singura chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste. Dupa ce s-a racit, se gusta si in functie de cat de sarata / piperata este chifteaua, se adauga sau nu sare, respectiv piper. Apoi se pot face si celelalte chiftelute. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Meniu de post | |
| |
| | | | Meniu de post | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |