BUN VENIT!
BUN VENIT!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


 
AcasaAcasa  Meniu de post Empty  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Meniu de post EmptyVin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Meniu de post EmptyJoi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Meniu de post EmptyVin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Meniu de post EmptyMar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Meniu de post EmptyLun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Meniu de post EmptyJoi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Meniu de post EmptyMier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Meniu de post EmptyVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Meniu de post EmptyVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Meniu de post EmptyMier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Meniu de post EmptyMar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Meniu de post EmptyMar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Meniu de post EmptyMier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Meniu de post EmptySam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Meniu de post EmptyDum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Meniu de post EmptyJoi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Meniu de post EmptyJoi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Meniu de post EmptyJoi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Meniu de post EmptyJoi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Meniu de post EmptyLun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

 

 Meniu de post

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:55 am

Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri de
faina, un varf de cutit de bicarbonat, o legatura de patrunjel, o
legatura tarhon, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, sare.


Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala
si se lasa la inmuiat din ajun. Se fierbe in trei ape, apoi se adauga
bicarbonatul, se scurge, se clateste cu apa calda, si se pune in alta
apa calda sa fiarba mai departe. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se
presara faina si se amesteca bine. Rantasul se stinge cu apa, se mai
lasa la fiert, apoi se toarna peste fasole impreuna cu ceapa curatata si
tocata marunt. Cand fasolea este fiarta, se potriveste de sare, se
adauga tarhonul si verdeata tocate marunt. Se acreste cu otet.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:56 am

Ingrediente: 1/2 kg de urzici, o ceapa, o lingura de
orez, 2-3 linguri de zarzavat de ciorba, o lingura de ulei, o legatura
de leustean, zeama de lamaie, sare.


Mod de preparare: Urzicile se curata, se
spala, se taie marunt si se pun la fiert in 2 l de apa cu sare, impreuna
cu ceapa tocata marunt si cu orezul. Cand sunt fierte urzicile se
adauga zarzavatul de ciorba, uleiul si se mai lasa sa dea intr-un
clocot. La sfarsit se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si
se potriveste cu sare. se poate adauga usturoi verde tocat marunt si o
lingurita de hrean. Se poate acri cu bors.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:57 am

Ingrediente: 1 kg de spanac, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, sare.

Mod de preparare:
Morcovul, patrunjelul si
ceapa se curata, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa
ce au fiert, se strecoara. Spanacul se spala in mai multe ape, se taie
marunt si se pune la fiert in supa strecurata, impreuna cu cartofii
taiati cubulete. Se lasa la fiert 15-20 de minute, apoi se adauga
usturoiul taiat marunt, uleiul si se potriveste de sare.
Se poate acri cu zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:57 am

Ingrediente: 500 g linte, 1 ceapa mare, 2-3 catei de usturoi, cimbru, 50 g margarina, crutoane, sare, piper.

Mod de preparare:
Se fierbe 500 g linte in
apa, cu o ceapa, o crenguta de cimbru, cativa catei de usturoi si sare.
Se scoate apoi zarzavatul, se trece lintea prin sita. Piureul obtinut se
pune in zeama in care a fiert. Se pune din nou pe foc impreuna cu
margarina. Apoi se serveste cu crutoane.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:58 am

Supa-crema de porumb

Ingrediente: 1 conserva de boabe de porumb, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, ulei, zeama de lamaie, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, telina se
curata, se spala, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga 1/2 l
apa si porumbul. Se fierb 20 de minute, apoi se pasea za compozi tia. Se
pune din nou la fiert, se adauga 2 linguri de boabe de porumb, sare,
piper si zea ma de la maie. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat
marunt. Se serveste calda. Se poate adauga ardei iute tocat marunt.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 12:59 am

Urzici cu mamaliga

Ingrediente: urzici, o ceapa, usturoi, leustean, ulei, malai, o lingura de faina grau.




Mod de preparare:

Se
pun urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in
doua. Cand sunt fierte, se scot urzicile din apa, se arunca ceapa si se
pastreaza apa in care au fiert.

Se pun intr-un castron urzicile
si li se adauga 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau.
Se toaca bine cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile, pana se fac
pasta.

intre timp se taie marunt un catel de usturoi, leustean
si se pregateste apa in care au fiert urzicile. Compozitia de urzici se
subtiaza cu apa in care au fiert.

Intr-o craticioara se incalzeste putin ulei si se adauga compozitia subtiata de urzici. Se mai fierbe putin.

Se adauga usturoiul si leusteanul inainte cu 5 minute de a fi gata. Intre timp se face si o mamaliguta.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:00 am

Musaca de paste cu ciuperci - post

Ingrediente: 500 g paste, 2 cutii de ciuperci (500 g ciuperci),
1 cutie de mazare, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ceasca de ulei, 100 g
margarina, 2 linguri de faina, 100 g masline, 5 rosii, margarina,
marar, patrunjel, cimbru, sare, piper.





Mod de preparare:



Ceapa si morcovul se curata, se dau pe razatoare si se calesc in ulei.
Se adauga ciupercile taiate marunt. Cand s-au inmuiat ciupercile se
adauga rosiile taiate felii, sarea, piperul, cimbrul si se fierb foarte
bine. La final se pot adauga 2 catei de usturoi taiati felii.



In margarina topita se rumeneste faina si se stinge
cu apa, amestecandu-se mereu. La final se adauga patrunjelul tocat
marunt si se potriveste de sare.



Pastele se fierb in apa clocotita cu sare. Se poate
adauga o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Se strecoara
si se clatesc cu apa rece. Mazarea se spala cu apa calduta. Se
tapeteaza cu ulei o forma si se pun alternativ un strat de sos, un
strat de paste, un strat de ciuperci, un strat de mazare. Se repeta
operatia de cateva ori, avand grija ca ultimul strat sa fie de sos de
faina. Deasupra se pun maslinele taiate felii si verdeata tocata
marunt. Se da la cuptor 30 de minute.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:01 am

Mancare de ciuperci

Ingrediente: 3 cepe, 2 rosii decojite, o conserva de ciuperci sau ciuperci proaspete, verdeata.




Mod de preparare:


Se caleste ceapa pana devine putin sticloasa apoi se adauga ciupercile
spalate si tocate marunt, se calesc si ele putin mestecandu-se pentru a
nu se lipi de fundul vasului, apoi se adauga rosiile tocate.

Se mai mesteca putin apoi se pune apa putin cate putin nu multa dintr-o data,se adauga o frunza de dafin, piper, delikat.

Dupa ce ciupercile s-au fiert se pune patrunjel (marar) si se stinge focul.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:02 am

Sarmale in foi de vita

Ingrediente: 30 de frunze de vita, 1 cana de orez, 3 cepe, 2 ardei, 1 cana bulion, 1 morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper.




Mod de preparare:Orezul
se spala, se pune la fiert cu ceapa, ardeii tocati marunt si cu
morcovul ras. Cand orezul s-a umflat, se ia de pe foc, se adauga
verdeata to cata marunt, o lingura de bulion, sare si piper, dupa gust.
Foile
de vita se oparesc si se umplu cu orez. Intr-o cratita unsa cu ulei se
pun sarmalele, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Cand sunt fierte
se adauga o cana de bors, bulionul si mararul tocat marunt. Se mai fierb
10 minute. In umplutura se pot adauga 200 g ciuperci taiate marunt
Pofta buna!
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:02 am

Mancare de pastai de bob

Ingrediente: 1/2 kg pastai de bob, 1 morcov, 1 ceapa, 5 rosii, ulei, 1 legatura de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Pastaile de bob se curata, se
fierb in apa cu sare. Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga mor
covul ras, rosiile curatate de pielita si tocate ma runt si se lasa la
fiert 5-10 minute. Sosul se adauga peste bob cand acesta este fiert. Se
mai lasa la fiert 5 minute. La sfarsit se potriveste de sare si piper si
se presara cu mararul tocat marunt.
Pofta buna!
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:04 am

Ciulama de ciuperci

Ingrediente: 1 ceapa, 500 gr ciuperci, 2 linguri de faina, ulei, apa, patrunjel verde.




Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie julien, se pune la calit cu putin ulei. Cand
este putin moale se adauga ciupercile taiate felii si se calesc cu
ceapa, se pune un capac si se lasa 10 min.

Daca s-au fiert se condimeteaza dupa gust si se pune patunjelul taiat
marunt. Faina se amesteca cu apa pana iese un amestec de consistenta
smantanii, se toarna peste ciupeci si se lasa la fiert 5 min.

Se poate subtia cu apa in caz ca se ingroasa prea tare.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:04 am

Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Ingrediente: 8 buc. ardei grasi, 1 cutie de
ciuperci, 4-5 buc. rosii, 500 gr. orez, 2 cepe, 4 linguri de ulei, o
legatura de patrunjel, o legatura de marar, sare, piper.





Mod de preparare:



Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga
orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se
lasa la fiert.



La sfarsit, se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa la racit, se adauga
verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Ardeii se
spala, li se taie cate un capacel in partea dinspre coada, se curata de
seminte, se spala si se lasa la scurs.



Se umplu ardeii cu orez si ciuperci, se ung cu ulei si se aseaza in
tava. Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic
45 de minujte. Inainte cu 10 minute de a fi scosi de la cuptor, se poate
prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei. Se pot prepara
ardeii si fara ciuperci.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:06 am

Mancare ungureasca de morcovi

Ingrediente: 600 g cartofi, 400 g morcovi, 1 ceapa, 1 usturoi, 1 lingurita paprica, sare, piper, ulei masline.

Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca
marunt si se caleste in ulei. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se
adauga paprica si se amesteca 1 minut. Se adauga cartofii taiati
cubulete si morcovii taiati rondele, se acopera cu apa si se lasa la foc
domol, 30-45 minute, se verifica legumele daca au fiert.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:06 am

Sarmalute cu soia si nuca de post

Ingrediente: Frunze de vie si de
varza, 200 gr orez, 100 gr soia macinata, 150 gr nuca macinata, 4 cepe
mari, un morcov, piper, sare si condimente de legume, pasta de tomate, o
lingura de zahar, patrunjel si marar frunze.

Mod de preparare: Se undeste ceapa
tocata marunt, morcovul apoi orezul si putina apa si se lasa sa fiarba
putin. Se ia de pe foc si se amesteca toate celelalte ingrediente sare
si piper dupa gustul fiecaruia. Se fac sarmalutele se pun intr-o oala de
preferat de lut (da o savoare deosebita la toate mancarurile facute in
acea oala) se acopera cu apa si se dau la cuptor. Daca varza este
proaspata se adauga o cana de bors sau o jumatate de lamaie stoarsa si
putina sare. Iese nemaipomenit.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:07 am

Conopida cu ciuperci

Ingrediente: o conopida, 200 gr ciuperci, 100 gr margarina, o lingura faina, o legatura de patrunjel, sare, piper.


Mod de preparare: Conopida rupta buchetele
se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se
taie felii si se calesc 10-15 minute in margarina, dupa care se presara
faina si se sting cu o cana de apa (se poate folosi si apa in care a
fiert conopida). Dupa ce au dat in clocot, se adauga conopida fiarta, se
potriveste de sare se mai fierb inca 10 minute. La sfarsit se adauga
patrunjel tocat marunt si se potriveste la piper.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:18 am

Vinete umplute cu legume

Ingreduiente: 6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2
radacini pastirnac, sare, 2 radacini patrunjel, 2 capatini usturoi, o
legatura verdeata, o telina, un pahar ulei, un kg rosii.


Mod de preparare: Vinetele se curata de
coaja, se taie in jumatate pe lungime, se scoate miezul, se oparesc in
apa clocotita cu sare si se lasa deoparte. Se curata restul de legume,
radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca, usturoiul se
piseaza, iar miezul de vinete se toaca. Toate se pun sa se inabuse in
1/2 pahar de ulei si putina apa. Amestecul se sareaza si pipereaza dupa
gust, se adauga verdeata tocata si cu el se umplu jumatatile de vinete.
Acestea se aseaza intr-o tava, se pun peste si printre ele felii de
rosii, se toarna uleiul ramas si se da la cuptor. Sunt gata cand scade
bine sosul. Se servesc reci.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:19 am

Salata de dovleac cu castraveti murati

Ingrediente: 400 g dovleac, 2 castraveti murati, 1 ceapa, 3-4 rosii, 1 legatura de patrunjel verde, ulei, otet, sare.


Mod de preparare:


Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Castravetii murati se taie cubulete si se amesteca cu dovleacul si cu
ceapa data pe razatoarea mare. Se adauga uleiul, otetul, patrunjelul, se
potriveste de sare si se orneaza cu rosiile taiate rondele sau feliute.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:19 am

Salata de cartofi cu conopida si sos de usturoi

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 conopida potrivita, sare. Pentru sos de
usturoi
: 6 catei de usturoi, 3 lingurite cu mustar, 1 lamaie, ulei de
masline, rozmarin.





Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dupa care se coc la cuptor.
Dupa ce s-au racit, se curata si se taie cubulete. Se spala conopida, se
desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.

Se scurge si se amesteca usor cu cartofii. Intr-un castron, se freaca
bine mustarul cu usturoiul, putin ulei de masline si zeama de lamaie.

Se presara deasupra rozmarin tocat si se toarna sosul peste salata.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:21 am

Salata marocana de ardei

Ingrediente: 6 ardei (2 verzi, 2 rosii, 2 galbeni), 3 catei
usturoi, 1/2 lamaie, 3 linguri otet, 3 linguri ulei, 1 legatura
coriandru, 1 legatura patrunjel, sare, paprica, chimen pudra.


Mod de preparare:


Ardeii se coc (ca salata de ardei), se tin cateva minute intr-o punga de
plastic, pentru a se decoji mai usor, se spala si se scot samburii.
Ardeii si verdeata, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza lejer.
Se adauga uleiul intr-o tigaie, se adauga sosul de ardeii, paprica,
chimenul, usturoiul. Se lasa la foc domol, pentru 10 minute. La sfarsit
se adauga oteul si zeama de lamaie. Se poate servi rece sau cald.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyLun Feb 27, 2012 1:21 am

Salata de fasole boabe

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 2 cepe, 2 legaturi de verdeata (marar, patrunjel), ulei, otet, sare.

Mod de preparare:
Fasolea se spala si apoi se fierbe in apa
clocotita cu sare. Cand este fiarta se scurge. Se adauga ceapa tocata
solzisori si verdeata tocata marunt. Se potriveste de otet, ulei, sare.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyMar Feb 28, 2012 6:48 am

Frigărui vegetale

Ingrediente necesare: 6 cartofi, 8 ciuperci, 1 ardei gras, o vânătă, un ardei iute, 2 cepe, 2 roşii, rozmarin, oregano, busuioc, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: spală cartofii şi pune-i la fiert. Decojeşte-i, taie-i cubuleţe şi rumeneşte-i în puţin ulei. Condimentează-i cu rozmarin şi puţin ardei uite tocat mărunt. Păstrează-i la cald până pregăteşti frigăruile. Separat, taie restul legumelor în bucăţi potrivit de mari. Stropeşte-i cu ulei de măsline, după care presară rozmarin, oregano şi celălalte condimente după gust. Lasă-le câteva minute pentru a se pătrunde aromele. Înfige legumele, alternativ, pe beţele de frigăruie şi rumeneşte-le într-o tigaie teflonată neunsă. Serveşte frigăruile alături de cartofi picanţi.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyMar Feb 28, 2012 6:49 am

Supă cu tăiţei din clătite

Ingrediente necesare: o ţelină potrivită, o rădăcină pătrunjel, 3 morcovi, 3 cepe, verdeaţă, sare. Pentru tăiţei: 100 grame făină, 100 ml apă minerală, 50 ml ulei, puţină sare.

Mod de preparare: cccăţă toate legumele şi pune-le la fiert în apă cu sare, întregi. Prepară clătitele: amestecă toate ingredientele până obţii un aluat subţire ca o smântână, pui din el în tigaia unsă cu ulei şi coci. Când s-au fiert legumele, strecoară şi adaugă două linguri cu ulei. Dă-le apoi într-un clocot. Pune în fiecare bol câte 2-3 clătite rulate şi tăiate subţire, toarnă supă şi presară verdeaţă tocată mărunt.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyMar Feb 28, 2012 6:50 am

Cremă de mălai

Ingrediente necesare: 300 grame mălai, 1,5 l apă, 3 morcovi, 2 cepe, 300 grame hribi, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: pune la fiert apa cu puţină sare. Separat, se pune să fiarbă morcovii. Toacă ceapa mărunt şi pune-o la înăbuşit în ulei. Când e sticloasă, adaugă hribii tăiaţi mai mari, un praf de sare şi piper după gust. Lasă coperit, pe foc mic, până se fac ciupercile. Când clocoteşte apa, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul. Lasă să fiarbă puţin, timp în care tai morcovii fierţi rondele. Amestecă mămăliga, adaugă morcovii şi amestecul de ciuperci şi lasă un minut. Serveşte fierbinte, direct din vasul în care ai pregătit-o.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyMar Feb 28, 2012 6:50 am

Chec cu migdale

Ingrediente necesare: 1 1/2 căni cu făină, ½ cană cu zahăr, ½ cană cu miere, ½ cană apă, ½ pachet margarină, ½ pliculeţ praf de copt, ½ linguriţă cu bicarbonat, puţină nucşoară, 100 grame fulgi migdale, esenţă de migdale.

Mod de preparare: pune pe foc mierea cu apa şi margarina şi lasă până obţii o compoziţie lichidă. Separat, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul, esenţa de migdale şi nucşoara. Încorporează totul în compoziţia de miere. Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, unge-o cu margarină şi toarnă compoziţia de chec. Coace-l o jumătate de oră, la foc potrivit. Cât este fierbinte, ungel-l cu miere şi presară fulgi de migdale.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post EmptyMar Feb 28, 2012 6:52 am

Chiftele cu spanac si naut

Ingrediente: 400 de grame naut; 100 grame de spanac; o ceapa; un catel de usturoi; 1 linguriţa de praf de coriandru; o lingurita de chimion macinat; un varf de cutit de chilli; 3 linguri de faina integral; ulei extravirgin de masline; 1 legatura de patrunjel; sare, piper

Mod de preparare: Spalam nautul si spanacul, apoi curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt, impreuna cu patrunjelul si menta, pe care le-am spalat in prealabil. Adaugam praful de coriandru, chili, lingurita de chimion, sare, piper, patrunjelul tocat si faina. Ingredientele se amesteca cu un blender pana obtinem o pasta. Formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins, pe fiecare parte.

Pentru a gusta cat de sarat / piperat este amestecul se poate alege intre doua variante: Se gusta compozitia cruda sau se face o singura chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste. Dupa ce s-a racit, se gusta si in functie de cat de sarata / piperata este chifteaua, se adauga sau nu sare, respectiv piper. Apoi se pot face si celelalte chiftelute.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Meniu de post Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post Empty

Sus In jos
 
Meniu de post
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Cum sa alcatuiesti meniul de post

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: