BUN VENIT!
BUN VENIT!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


 
AcasaAcasa  Meniu de post - Pagina 3 Empty  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Meniu de post - Pagina 3 EmptyMier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Meniu de post - Pagina 3 EmptySam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Meniu de post - Pagina 3 EmptyDum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Meniu de post - Pagina 3 EmptyJoi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

 

 Meniu de post

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Feb 27, 2012 12:55 am

Rezumarea primului mesaj :

Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri de
faina, un varf de cutit de bicarbonat, o legatura de patrunjel, o
legatura tarhon, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, sare.


Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala
si se lasa la inmuiat din ajun. Se fierbe in trei ape, apoi se adauga
bicarbonatul, se scurge, se clateste cu apa calda, si se pune in alta
apa calda sa fiarba mai departe. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se
presara faina si se amesteca bine. Rantasul se stinge cu apa, se mai
lasa la fiert, apoi se toarna peste fasole impreuna cu ceapa curatata si
tocata marunt. Cand fasolea este fiarta, se potriveste de sare, se
adauga tarhonul si verdeata tocate marunt. Se acreste cu otet.
Sus In jos

AutorMesaj
Dreamy




Mesaje : 3391
Data de inscriere : 29/10/2011

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:18 am

Ciuperci cu vin

Ingrediente folosite


12 ciuperci mari proaspete

1/2 lingura ceapa tocata

2 linguri ulei

2 catei de usturoi

1/4 cana vin alb

sare si piper


Mod de preparare


Se spala bine ciupercile si se pun intr-un vas Yena, lasat descoperit

Se presara cu sare, piper, usturoi pisat dizolvat in vin.

Se acopera vasul cu hartie de aluminiu.

Se pune la cuptor la 250 de grade timp de o jumatate de ora sau mai putin.

Se servesc fierbinti.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:19 am

Ardei umpluti cu orez

Ingrediente folosite


1.5 kg ardei grasi

200g orez

200g ceapa

100ml ulei

1 leg verdeata

50 g bulion

sare

piper


Mod de preparare


Se aleg ardeii de aceeasi marime si se taie capacele

Se toaca 100g ceapa si se caleste in ulei

Se adauga orezul si se calesc in continuare stangand din cand in cand cu putina apa

dupa 10 min se adauga 600ml apa sau supa si se da vasul la cuptor 20 minute

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, se umplu ardeii cu orez, se aseaza intr-un vas uns cu ulei si se dau la cuptor

Dupa 10 minute se toarna peste ardei sosul de rosii si se mai tin la cuptor alte 30 minute.

Sosul de rosii se prepara astfel : se toaca restul de 100 g ceapa , se caleste in uleiul ramas , se stinge cu bulion subtiat cu 400ml apa , se fierbe 30 minute, se paseaza si se adauga verdeata tocata
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:19 am

Salata olteneasca de cartofi si verdeturi

Ingrediente folosite


600 g cartofi

2 legaturi de ceapa verde

2 legaturi de usturoi verde

100 g fasole verde, 100 g ridichi

o legatura de patrunjel

o legatura de marar

125 ml ulei, 50 ml otet, sare

Mod de preparare


Se fierb cartofii in apa cu sare, se curata si se taie cubulete.

Fasolea se taie bucati si se fierbe in apa cu sare.

Ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul se toaca marunt.

Ridichile se toaca feliute, se amesteca totul si se adauga sare, ulei si otet.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:20 am

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente folosite


1/2 kg cartofi

100g margarina

200g ciuperci

sare, piper

1 legatura marar


Mod de preparare


Se spala cartofii, se curata si se coc intregi la cuptor.

Se scobesc usor cu o lingurita la mijloc.

Miezul scos se amesteca cu o parte din margarina, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata fin tocata.

Se umplu cartofii, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor.

Cand sunt rumeniti se scot, se presara cu margaina si verdeata.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:21 am

Salata de varza rosie

Ingrediente folosite


Varza rosie 2 kg

Ulei 150 g

otet 75 ml

sare


Mod de preparare


Se taie varza rosie fideluta. Se presara cu sare, se lasa sa stea cca. o ora. Se stoarce si se scurge zeama lasata.

Otetul se dilueaza cu apa, se pune la fiert, se toarna peste varza si se amesteca cateva minute. La sfarsit se adauga uleiul.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:28 am

Conopida cu sos tomat

Ingrediente folosite


400 g conopida

4 rosii

120 g faina

30 ml ulei

un morcov

o radacina de patrunjel

verdeata, sare

Mod de preparare


Se curata conopida, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa rece.

Separat se pregateste un sos tomat din zeama in care au fiert rosiile, morcovul, patrunjelul, strecurata si ingrosata cu faina, la care s-a adaugat ulei.

Sosul se toarna peste conopida fiarta si se baga la cuptor ca sa scada.

La sfarsit se adauga verdeata tocata.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyLun Mar 05, 2012 1:29 am

Biscuiti de post

Ingrediente folosite


100 g zahar pudra

200 g margarina, 300 g faina

un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare


Se freaca margarina cu zaharul pudra si cu cel vanilat, se incorporeaza faina, se amesteca bine si se framanta.

Se intinde pe o planseta o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie in forme diferite si se asaza pe tava.

Se coace la foc potrivit.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:33 pm

Pizza de post

Ingrediente:

Blatul:

o ceasa faina de grau

50 mlapa

3 linguri ulei

Maiaua:

un plic drojdie

o lingura faina

o lingurita zahar

o lingura apa

sare, piper

Ingrediente:

200 g ciuperci de padure

o jumatate cutie de porumb

cateva batoane ardel rosu

cateva rondele kapia verde

5-6 masline mari

un castravete murat

pasta de rosii

sos iute

Mod de preparare:


Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la
cald 10 minute. Pregatesc ingredientele pentru blat, adaug maiaua,
framant 10 minute.Las sa creasca la cald pana isi dubleaza
volumul.Ciupercile le fierb, le dau pe robot sau pe masina de carne.
Pregatesc ingredientele. Feliez ardeii, castravetele,maslinele. Asez
coca in tava unsa cu ulei. Intind un strat de pasta iute amestecata
pasta de rosii,presar ingredientele, dau la cuptor pana e rumenita.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:34 pm

Fasole cu sos

Ingrediente:

300 g fasole boabe

un morcov

3 cepe

2 linguri sos iute

250 ml suc de rosii

sare, piper, cimbru, un praf de curry

frunze de telina

patrunel verde

50 ml ulei

Mod de preparare:


Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband apa de 2-3
ori.Cand clocoteste,adaugam o ceapa, foaie de dafin, boabe de piper.
Sosul: calim 2 cepe, adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, le calim
impreuna,adaugam sosul iute, sucul de rosii, lasam pe foc pana se ridica
uleiul la suprafata. Cand fasolea este fiarta, se amesteca sosul cu
fasolea, se condimenteaza, se presara cu verdeata. Servim cu muraturi
sau salata.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:35 pm

Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

Ingrediente:

10 bucati ciuperci proaspete

1/2 ceapa

5 linguri ulei

2 lingurite zarzavat pentru ciorba

1 lingurita sos iute

1 lingurita faina

sare, cimbru

Sos:

2 linguri unt sau margarina

1 lingura faina

2 catei de usturoi

1+1/2 ceasca supa de legume

sare, piper, rozmarin, foaie de dafin

Hrisca:

1 cescuta hrisca

sare, piper, foaie de dafin

o lingura zarzavat de ciorba

o ligura pasta de tomate

3 linguri ulei


Mod de preparare:


Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un
vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt,
zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu
aceasta compozitie.
Pregatesc sosul: Topesc untul sau margarina, adaug faina, usturoiul,
omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn
peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute.
Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5
parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa.
Incorporez zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute
mestecand mereu.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:37 pm

Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post


Ingrediente:

o ceapa mica

un morcov potrivit

2 buc.mici de praz

jum. de telina mica

o legatura marar

o legatura patrunjel

sare,piper ,cimbru ,nucsoara dupa gust

ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri

150 ml supa de legume sau apa calda

un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri

Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac
unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l
coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare
rulou...


Mod de preparare:


Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu
mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie
la calit impreuna cu uleiul si supa de legume sau apa calda. Se
condimenteaza dupa gust si se lasa sa se caleasca ,sa fiarba bine pana
scade supa. Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se vor umple feliile de
dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar.
Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un
rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa
bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si
reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (este reteta postata
atat pe gustos.ro cat si pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com)
Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru
preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat
gustos si hranitor...
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:40 pm

Snitel din soia cu mustar

Ingrediente:

snitel de soia

o ceapa

sare,piper boabe,foaie de dafin, 2 catei de usturoi,2-3 linguri vin alb sau otet

mustar

faina de malai

pesmet

susan

sare,piper macinat

ulei pentru prajit


Mod de preparare:


Fierb soia timp de 10 minute in apa cu ceapa, condimente,
vin,usturoi. Scurg snitelele in prosop uscat, ung fiecare snitel cu
mustar,las 5 minute. Trec fiecare snitel printr-un amestec obtinut din
faina,susan, pesmet, sare si piper.Prajim in ulei incins. Servim cu
piure de cartfi sau cartofi prajiti, cu salata sau muraturi.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:41 pm

Salata de sfecla cu ciuperci

Ingrediente:

Salata de sfecla cu ciuperci:

4 sfecle mici

100 g ciuperci

o ceapa

ulei

otet

sare,piper

Usturoi-optional


Mod de preparare:


Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se
raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa se caleste usor,apoi se adauga
ciupercile de padure fierte.Incorporam cu sfecla, condimentam dupa gust
cu sare, piper, otet.Cine doreste, adauga usturoi pisat. Servim salata
calduta cu mamaliguta, sau rece cu paine.Se poate servi ca garnitura
alaturi de snitel din soia.
Sus In jos
Dreamy

Dreamy


feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 55
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 EmptyVin Mar 16, 2012 10:42 pm

Soia in crusta de pesmet si susan

Ingrediente:

10 bucati soia pane

100 g pesmet

50 g susan

o ceapa

o foaie de dafin

piper, sare,

50 ml vin alb


Mod de preparare:


Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute
in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam
pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in
prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim in ulei
incins.Servim cald cu garnitura de cartofi si muraturi sau salata.Noi am
servit cu gogosar murat si salata de ardei copti.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Meniu de post - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Meniu de post   Meniu de post - Pagina 3 Empty

Sus In jos
 
Meniu de post
Sus 
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
 Subiecte similare
-
» Cum sa alcatuiesti meniul de post

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: