Ultimele subiecte | » Azi sa stins o stea Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina » Steaua e favorită cu RapidJoi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin » Stiinta si sanatate!Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin » Sport!Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin » PAPA BENEDICTLun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin » Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin » REVISTA PRESEIMier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin » SPORTVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin » SPORTVin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin » Administraţia Naţională de Meteorologie.Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George » Despre dezamagireMar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia » Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofoliiMar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin » Sfântul Ierarh NicolaeMier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin » De Ziua Naţională...Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin » Steaua-DinamoDum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin » AbracadabraJoi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin » Intre inder si drac!Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin » CostelJoi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin » Leonard CohenJoi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin » Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin |
Subiectele cele mai active | |
Flux | |
| | Meniu de post | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Meniu de post Lun Feb 27, 2012 12:55 am | |
| Rezumarea primului mesaj :
Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri de faina, un varf de cutit de bicarbonat, o legatura de patrunjel, o legatura tarhon, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat din ajun. Se fierbe in trei ape, apoi se adauga bicarbonatul, se scurge, se clateste cu apa calda, si se pune in alta apa calda sa fiarba mai departe. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se presara faina si se amesteca bine. Rantasul se stinge cu apa, se mai lasa la fiert, apoi se toarna peste fasole impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Cand fasolea este fiarta, se potriveste de sare, se adauga tarhonul si verdeata tocate marunt. Se acreste cu otet. | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Dreamy
Mesaje : 3391 Data de inscriere : 29/10/2011
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:18 am | |
| Ciuperci cu vin
Ingrediente folosite
12 ciuperci mari proaspete
1/2 lingura ceapa tocata
2 linguri ulei
2 catei de usturoi
1/4 cana vin alb
sare si piper
Mod de preparare
Se spala bine ciupercile si se pun intr-un vas Yena, lasat descoperit
Se presara cu sare, piper, usturoi pisat dizolvat in vin.
Se acopera vasul cu hartie de aluminiu.
Se pune la cuptor la 250 de grade timp de o jumatate de ora sau mai putin.
Se servesc fierbinti. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:19 am | |
| Ardei umpluti cu orez
Ingrediente folosite
1.5 kg ardei grasi
200g orez
200g ceapa
100ml ulei
1 leg verdeata
50 g bulion
sare
piper
Mod de preparare
Se aleg ardeii de aceeasi marime si se taie capacele
Se toaca 100g ceapa si se caleste in ulei
Se adauga orezul si se calesc in continuare stangand din cand in cand cu putina apa
dupa 10 min se adauga 600ml apa sau supa si se da vasul la cuptor 20 minute
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, se umplu ardeii cu orez, se aseaza intr-un vas uns cu ulei si se dau la cuptor
Dupa 10 minute se toarna peste ardei sosul de rosii si se mai tin la cuptor alte 30 minute.
Sosul de rosii se prepara astfel : se toaca restul de 100 g ceapa , se caleste in uleiul ramas , se stinge cu bulion subtiat cu 400ml apa , se fierbe 30 minute, se paseaza si se adauga verdeata tocata | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:19 am | |
| Salata olteneasca de cartofi si verdeturi
Ingrediente folosite
600 g cartofi
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
100 g fasole verde, 100 g ridichi
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
125 ml ulei, 50 ml otet, sare
Mod de preparare
Se fierb cartofii in apa cu sare, se curata si se taie cubulete.
Fasolea se taie bucati si se fierbe in apa cu sare.
Ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Ridichile se toaca feliute, se amesteca totul si se adauga sare, ulei si otet. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:20 am | |
| Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente folosite
1/2 kg cartofi
100g margarina
200g ciuperci
sare, piper
1 legatura marar
Mod de preparare
Se spala cartofii, se curata si se coc intregi la cuptor.
Se scobesc usor cu o lingurita la mijloc.
Miezul scos se amesteca cu o parte din margarina, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata fin tocata.
Se umplu cartofii, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor.
Cand sunt rumeniti se scot, se presara cu margaina si verdeata. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:21 am | |
| Salata de varza rosie
Ingrediente folosite
Varza rosie 2 kg
Ulei 150 g
otet 75 ml
sare
Mod de preparare
Se taie varza rosie fideluta. Se presara cu sare, se lasa sa stea cca. o ora. Se stoarce si se scurge zeama lasata.
Otetul se dilueaza cu apa, se pune la fiert, se toarna peste varza si se amesteca cateva minute. La sfarsit se adauga uleiul. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:28 am | |
| Conopida cu sos tomat
Ingrediente folosite
400 g conopida
4 rosii
120 g faina
30 ml ulei
un morcov
o radacina de patrunjel
verdeata, sare
Mod de preparare
Se curata conopida, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa rece.
Separat se pregateste un sos tomat din zeama in care au fiert rosiile, morcovul, patrunjelul, strecurata si ingrosata cu faina, la care s-a adaugat ulei.
Sosul se toarna peste conopida fiarta si se baga la cuptor ca sa scada.
La sfarsit se adauga verdeata tocata. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Lun Mar 05, 2012 1:29 am | |
| Biscuiti de post
Ingrediente folosite
100 g zahar pudra
200 g margarina, 300 g faina
un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare
Se freaca margarina cu zaharul pudra si cu cel vanilat, se incorporeaza faina, se amesteca bine si se framanta.
Se intinde pe o planseta o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie in forme diferite si se asaza pe tava.
Se coace la foc potrivit. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:33 pm | |
| Pizza de post
Ingrediente: Blatul: o ceasa faina de grau 50 mlapa 3 linguri ulei Maiaua: un plic drojdie o lingura faina o lingurita zahar o lingura apa sare, piper Ingrediente: 200 g ciuperci de padure o jumatate cutie de porumb cateva batoane ardel rosu cateva rondele kapia verde 5-6 masline mari un castravete murat pasta de rosii sos iute
Mod de preparare:
Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele pentru blat, adaug maiaua, framant 10 minute.Las sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.Ciupercile le fierb, le dau pe robot sau pe masina de carne. Pregatesc ingredientele. Feliez ardeii, castravetele,maslinele. Asez coca in tava unsa cu ulei. Intind un strat de pasta iute amestecata pasta de rosii,presar ingredientele, dau la cuptor pana e rumenita. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:34 pm | |
| Fasole cu sos
Ingrediente: 300 g fasole boabe un morcov 3 cepe 2 linguri sos iute 250 ml suc de rosii sare, piper, cimbru, un praf de curry frunze de telina patrunel verde 50 ml ulei
Mod de preparare:
Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband apa de 2-3 ori.Cand clocoteste,adaugam o ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Sosul: calim 2 cepe, adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, le calim impreuna,adaugam sosul iute, sucul de rosii, lasam pe foc pana se ridica uleiul la suprafata. Cand fasolea este fiarta, se amesteca sosul cu fasolea, se condimenteaza, se presara cu verdeata. Servim cu muraturi sau salata. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:35 pm | |
| Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca
Ingrediente: 10 bucati ciuperci proaspete 1/2 ceapa 5 linguri ulei 2 lingurite zarzavat pentru ciorba 1 lingurita sos iute 1 lingurita faina sare, cimbru Sos: 2 linguri unt sau margarina 1 lingura faina 2 catei de usturoi 1+1/2 ceasca supa de legume sare, piper, rozmarin, foaie de dafin Hrisca: 1 cescuta hrisca sare, piper, foaie de dafin o lingura zarzavat de ciorba o ligura pasta de tomate 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Pregatesc sosul: Topesc untul sau margarina, adaug faina, usturoiul, omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute. Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5 parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa. Incorporez zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute mestecand mereu. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:37 pm | |
| Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post
Ingrediente: o ceapa mica un morcov potrivit 2 buc.mici de praz jum. de telina mica o legatura marar o legatura patrunjel sare,piper ,cimbru ,nucsoara dupa gust ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri 150 ml supa de legume sau apa calda un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...
Mod de preparare:
Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie la calit impreuna cu uleiul si supa de legume sau apa calda. Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa se caleasca ,sa fiarba bine pana scade supa. Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se vor umple feliile de dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar. Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula. Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (este reteta postata atat pe gustos.ro cat si pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com) Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor... | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:40 pm | |
| Snitel din soia cu mustar
Ingrediente: snitel de soia o ceapa sare,piper boabe,foaie de dafin, 2 catei de usturoi,2-3 linguri vin alb sau otet mustar faina de malai pesmet susan sare,piper macinat ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Fierb soia timp de 10 minute in apa cu ceapa, condimente, vin,usturoi. Scurg snitelele in prosop uscat, ung fiecare snitel cu mustar,las 5 minute. Trec fiecare snitel printr-un amestec obtinut din faina,susan, pesmet, sare si piper.Prajim in ulei incins. Servim cu piure de cartfi sau cartofi prajiti, cu salata sau muraturi. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:41 pm | |
| Salata de sfecla cu ciuperci
Ingrediente: Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa se caleste usor,apoi se adauga ciupercile de padure fierte.Incorporam cu sfecla, condimentam dupa gust cu sare, piper, otet.Cine doreste, adauga usturoi pisat. Servim salata calduta cu mamaliguta, sau rece cu paine.Se poate servi ca garnitura alaturi de snitel din soia. | |
| | | Dreamy
Mesaje : 3391 Data nasterii : 25/09/1968 Data de inscriere : 29/10/2011 Varsta : 55 Localizare : Ardeal
Agenda personala Ocupatie: Statistician Relatii: Studii:
| Subiect: Re: Meniu de post Vin Mar 16, 2012 10:42 pm | |
| Soia in crusta de pesmet si susan
Ingrediente: 10 bucati soia pane 100 g pesmet 50 g susan o ceapa o foaie de dafin piper, sare, 50 ml vin alb
Mod de preparare:
Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim in ulei incins.Servim cald cu garnitura de cartofi si muraturi sau salata.Noi am servit cu gogosar murat si salata de ardei copti. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Meniu de post | |
| |
| | | | Meniu de post | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |